Tegen de 14e eeuw hadden zilveren RVS sieraden hun hoogtepunt bereikt, en het gewicht van halskettingen, armbanden en oorbellen nam met elke nieuwe eeuw toe.

Vanwege de langdurige schoonheid van deze sieraden is het het populairste lichaamssieraad aller tijden. Elk jaar worden nieuwe materialen ontwikkeld voor body piercing sieraden. Veel van de veranderingen in piercingsieraden weerspiegelen sociale en religieuze tendensen, naast de traditionele bronnen van zilver zoals diamanten en robijnen.

De geschiedenis van zilveren sieraden gaat terug tot de oudheid, toen zij werden gebruikt door vorsten en een zeldzame status uitstraalden onder hen die exquise juwelen droegen. Kronen van dit materiaal werden vaak gedragen door theulediden als teken van hun goddelijkheid. In de Ouverture van Merlijn werd de kroon op het voorhoofd van de koning gemaakt en vervolgens verloren. Dit astrologische teken werd ook in verband gebracht met de baard van Jezus.

De hoge status die de vrouw in de Renaissance innam, leidde tot het ontstaan van hanger sieraden in de vorm van zilveren banden. Deze hangerontwerpen beelden vaak meisjes af, gekleed in filmische avondjurken, die doen denken aan hun uitbeelding in romans. Elk stuk is genesteld in een kleine houten cilinder met zilveren monturen. Zilver werd ook synoniem voor bepaalde apart gevormde hangers, zoals het beroemde gouden oog ontwerp populair in het Victoriaanse tijdperk.Bepaalde zorgvuldige stijlen van hanger sieraden te gebruikenTips, kettingen, en kleine ronde kralen om hun ingewikkelde ontwerpen te bereiken.

Veroudering heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de evolutie van zilveren sieraden. Naast waardeverlies door aanslag en herhaaldelijk wassen, verloren zilveren juwelen ook een deel van hun vermogen om in de loop der tijd in waarde te stijgen.

Aan de bestaande hangers werden vormpjes toegevoegd om grotere stukken te creëren. De grotere kralen van deze stukken maakten een groter gewicht mogelijk, terwijl het ontbreken van centra het veel gemakkelijker maakte ze aan het lichaam te klemmen. De vlakkere, meer afgeronde ontwerpen maakten het gemakkelijker om Brio vormige hangers te maken, ook bekend als “verstelbare hangers”.

Het is opmerkelijk dat, ondanks het feit dat het metaal uit de grond wordt geplukt, sieraden die zijn gemaakt door het metaal daadwerkelijk uit een omringende legering te halen, niet 100% zilver kunnen zijn. legeringsmetalen komen van nature voor in een scala van legeringen. Het is interessant op te merken dat er lang voor de dag van vandaag normen bestonden voor het vervaardigen van sieraden, die veel restrictiever waren dan de normen die vandaag bestaan.

Hangers zijn niet alleen mooi, ze zijn ook heel geschikt als geschenk. Grote sterling zilveren hangers zijn prachtige geschenken om te dragen met kostbare edelstenen. Deze hangers kunnen worden gegraveerd, of gevuld met edelstenen. Een ander geschenk dat steeds populairder wordt zijn tribulus hangers, of “two tone pendants”.

Deze soorten hangers worden over het algemeen in twee-, drie-, of vierzijdige vormen gesneden. Dit komt omdat tweekleurige sieraden moeilijker te vervaardigen zijn dan eenkleurige sieraden. Tweekleurige hangers zien er geweldig uit met zilveren vullingen, of vanwege hun halfedelsteen bases.

Tweekleurige hangers zijn verkrijgbaar in een breed scala van vormen. Sommige van de stijlen zijn double face, wat leuk is omdat de twee gezichten van munten meestal tegenover elkaar liggen. Andere populaire stijlen zijn barok, met een achtvormig motief, en modern, met een arabische achtpuntige vorm.

Meer nieuwe informatie:

Kennis van juwelen komt voort uit een beetje studie en uit het laten discussiëren van personen over de keuzes die zij maken. Er zijn veel keuzes te maken en veel mensen zullen niet dragen wat zij mooi vinden. Het is interessant om te zien hoe de keuze van mensen om iets te dragen op drie factoren neerkomt.Lees verder