Dameskleding Rotterdam

Op de laatste dag van augustus verwelkomt Rotterdam meer dan een miljoen mensen voor de jaarlijkse zesdaagse editie van het grootste festival van de stad: het EU Festival. Van donderdag 17 tot en met zondag 21 augustus vinden in 10 verschillende wijken meer dan 1000 artiesten en 31 evenementen plaats op ongeveer 60 locaties. Dit grootste popcultuurevenement van Europa is ook een uitstekende gelegenheid om Rotterdam als stad te verkennen. In deze blogpost zetten we acht dingen op een rij die je moet weten voordat je gaat.

Hoe kom ik in Rotterdam?

De beste manier om vanuit het buitenland naar het EU Festival te reizen is per vliegtuig. Vanuit de meeste Europese steden is er een regelmatige vlucht naar Rotterdam, en als je van verder weg komt is het mogelijk om met korting te vliegen via SkyEurope, waar je ook een hotel kunt boeken.

Als je vanuit Nederland reist, is de makkelijkste manier de trein. Rotterdam Centraal Station ligt gunstig in het centrum van de stad en de trein brengt je naar tal van steden in Nederland en België. Een meer avontuurlijke optie is om een fiets te huren en de stad op twee wielen te verkennen.

Als u met de auto reist, zijn er verschillende opties. De A10 verbindt het zuiden van Nederland met België, zodat u via Gent, Antwerpen en Brussel kunt rijden, en er is ook een A2-snelweg die naar Duitsland gaat.

Winkelen in Rotterdam

Dameskleding kopen in Rotterdam? Dat kan bij verschillende winkels. In het centrum van Rotterdam vind je veel verschillende kledingwinkels, waar je voor elk budget terecht kunt. Voor een betaalbare outfit kun je terecht bij de H&M, Zara of Primark. Deze winkels hebben regelmatig aanbiedingen en nieuwe collecties, dus er is altijd wel wat leuks te vinden. Wil je graag wat meer uitgeven aan een mooie outfit? Dan kun je terecht bij de chique boetieks in het centrum, zoals Sissy-Boy en Claudia Sträter. Hier vind je kwaliteitskleding die iets duurder is, maar waar je wel veel plezier van zult hebben. Rotterdam heeft dus voor iedereen wat wils! Ga lekker shoppen en laat je inspireren door de vele verschillende winkels.

Waar kun je eten in Rotterdam?

Omdat het EU Festival een culinair evenement is, moet je zeker de restaurants en cafés in de stad verkennen. De populairste restaurants in het centrum zijn de Albert Cuypmarkt, de Markthalle en De Marktkantine. Als je de voorkeur geeft aan een meer ontspannen sfeer en betaalbaar, lokaal eten, moet je een bezoek brengen aan de Kleine Koffiekamer, die al sinds de jaren 1930 bestaat en koffie en lichte maaltijden serveert sinds het begin van de 19e eeuw.

Als u een paar typisch Nederlandse gerechten wilt proberen, mag u de Grolsch niet missen, een in Rotterdam gemaakt bier dat een van de best verkochte biermerken van het land is. Probeer het zeker in een van de vele bars die het schenken.

Slotopmerkingen

Het EU Festival is het grootste popcultuurevenement van Europa en een geweldige kans om de stad Rotterdam te verkennen. Met meer dan 1.000 artiesten en 31 evenementen beleef je dans, theater, muziek en meer op de beste locaties in Rotterdam. Je vindt er alles van culturele tot interactieve ervaringen en als je geluk hebt, zie je zelfs een paar beroemdheden. Als je je afvraagt wat je aan moet trekken, kun je op de website van het festival een handige gids vinden.

Maar wat je vooral moet meenemen van het EU Festival is dat de stad Rotterdam een geweldige plek is om te bezoeken. Er is zoveel te zien en te doen dat er altijd wel iets nieuws te ontdekken valt.