Horloges outlet

Wanneer we het over een zakhorloge hebben, gaat het meestal om een mechanisch horloge dat wordt aangedreven door een veer. Dit is een zeer oude vorm van ontwerp, die teruggaat tot de tijd van de draagbare horloges uit de zestiende eeuw. Ze werden vaak geconstrueerd met twee stukken balansveer, hoewel de moderne variant ook slangen en hanen gebruikt. In Europa waren zakhorloges bijzonder waardevol omdat ze anders verloren gingen als ze in een jas of tas werden achtergelaten. Ze waren waardevoller als ze van goud waren gemaakt en hoogglans gepolijst, om de waarde van de koopwaar weer te geven.

In het begin van de twintigste eeuw was het hebben van een polshorloge een vereiste om fatsoenlijk genoeg te zijn voor bepaalde sociale gelegenheden. Deze bandjes wonnen echter aan populariteit toen dames ze begonnen te dragen in plaats van armbanden, vooral wanneer zij in openbare gelegenheden van en naar het werk moesten lopen. Nog populairder werden de zakhorloges voor dames die geen kleine tas wilden dragen en die de tijd goed wilden bijhouden. Hun populariteit verspreidde zich over de hele wereld, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Rusland, Groot-Brittannië, het Midden-Oosten, en zelfs in middelgrote Duitse steden.

Wat de technologische vernieuwingen betreft die de zaken hebben veranderd, was het kwartsuurwerk geen uitzondering. Aangezien er slechts enkele millimeters water nodig zijn om het mechanische uurwerk op gang te brengen, was deze vorm van technologie perfect om de hemel te schrapen, wat verklaart waarom er niet eerder waterlaarzen voor dames zijn uitgevonden. Een dame moet haar waterpapieren bij de hand houden voor het geval er gemorst wordt. Ook moest het horloge zelf veel kleiner zijn dan dat wat een heer zou hebben gedragen. In tegenstelling tot de ontwerpen van vandaag, konden polshorloges voor dames uit de Elizabethaanse tijd slechts twee centimeter breed zijn. De meeste waren van hout gemaakt, wat het zware uiterlijk verklaart. In ieder geval wilden jongedames niet te veel opvallen in een menigte, en daarom werden dergelijke ontwerpen wat afgezwakt om ergens tussen de heren- en damesstijl in te komen.

Helaas veranderden de horlogemodellen pas drastisch in de eerste helft van de twintigste eeuw. De reden hiervoor was eenvoudig: dames hadden net het kwartsuurwerk ontdekt en de fabrikanten moesten een inhaalslag maken. Zij produceerden nu zowel dames- als herenhorloges. Bovendien ontstonden de vergulde en elektromagnetische versies van die tijd. Over het algemeen hadden de damesmodellen van het begin tot het midden van de vorige eeuw een kapje en hadden de herenhorloges een ketting die om de pols gewikkeld was. Die situatie werd veranderd, en de dameshorloges kregen een wijzerplaat die minder doosachtig was, en meer afgerond. De buitenkant was ook open, met een aangesloten deksel, en ze hadden allemaal zandlopers en schoolborden in plaats van vervuilende horlogeglasoppervlakken.

Gelukkig is die ontwerpstijl er nog steeds, ook voor ons om van te genieten. Het is gelukkig uit de tijd gesijpeld, zodat het kan worden genoten door degenen die geïnteresseerd zijn in dergelijke dingen tot op zekere hoogte. Ik bezit bijvoorbeeld een reactief vinyl klokje uit het begin van de jaren 1920, dat qua respons een vooruitgang is ten opzichte van zowel het zakhorloge als het vliegtuiginstrument. Zoals je misschien al geraden hebt, heb ik het met veel succes door de tijd gekregen.

Het belangrijkste om te onthouden, dames die in deze dingen geïnteresseerd zijn, is dat ze op een bepaalde manier verschillen van herenhorloges. Dameshorloges hebben niet de zandloper vormen. Bovendien is het ook juist dat herenhorloges over het algemeen wijzerplaten hebben die minder doosachtig zijn. horloges die voor vrouwen zijn ontworpen, zijn het tegenovergestelde hiervan. Bovendien hebben ze meestal banden die bij de wijzerplaat passen – niet om deze te accentueren, maar om deze vrouwelijker en duidelijker te maken.

Al met al is dit een goede kans om op schattenjacht te gaan. Wie weet? Als iemand voorzichtig genoeg is, kan hij of zij misschien wel dat ongrijpbare periodiek of fonteinhorloge vinden dat perfect past bij de outfit voor die speciale datum op de markt.

Lees meer:
Watch outlet

Exclusieve horloges outlet