Streetwear is voor velen gemakkelijk herkenbaar door zijn invloeden. Het is vaak te zien in grote stedelijke gebieden zoals Tokio, waar jonge mensen zich identificeren met de bewuste streetwear. Door deze idealen te integreren hebben ze een garderobe opgebouwd die gericht is op vrijetijdskleding. Door comfortabele, aangepaste en geïndividualiseerde kleding te creëren die de jongerencultuur beïnvloedt, groeide de vrijetijdskleding- en streetwearstijl.

In plaats van de mode van de jaren ’80 was de mode van de jaren ’90 meer ontspannen en comfortabel. Veel hedendaagse jongeren zijn overzees als studenten in een stedelijke omgeving waar het dragen van je emoties steeds gebruikelijker wordt. Door de streetwear-stijl van de Japanse jeugd te bestuderen, werd de emo etno-boheemse stijl populair en werd streetwear nauw geassocieerd met de nieuwe stijl van lichaamsmodificatie. Onder invloed van streetwear en de jeugdcultuur in Japan, steeg de Japanse modeontwerper in de jaren ’90 naar populariteit. Zijn creativiteit breidde zich uit tot het ontwerpen van een volledige lijn van kleding zoals sneakers, denim, jassen, t-shirts, en nog veel meer. Door veroverd te worden door het merk, mocht hij enkele van de meest kenmerkende producten ontwerpen, waaronder het populaire DMK en moederbedrijf Comme des Garcons. Veel Japanse consumenten gebruiken dit merk om rebellie, angst en vertrouwen uit te drukken.

Streetwear is oorspronkelijk begonnen aan de oostkust van de Verenigde Staten door mensen die deel wilden uitmaken van de hippiebeweging. Deze tegencultuur, populair gemaakt door mensen als James Dean en Marlon Brando in de jaren zestig, bestond uit kleding die het beeld van de emo (ideo kurashima) en vrouwelijke uitstraling uitstraalde. Vervolgens begonnen in de jaren 1970 mode rages psychedelische patronen te beïnvloeden, werd in Azië een laboratorium voor de productie van menselijk en modieus schoeisel opgericht, en werd de geslachtsloze en genderloos ogende kleding gepopulariseerd in de New Wave hipster cultuur. De jaren 1980 waren het tijdperk van de “market chic”, die tot stand kwam door minimale normen van comfort, zoals fijne snitten, geen riemen, en kleine hemdjes die dun genoeg waren om je kledij te tonen (lijkt op het conservatieve zakenpak).

Wat zijn de elementen van streetwear? Volgens alle modellen is het kort, koel, en loszittend; oorspronkelijk gemaakt van effen effen t-shirts, jasjes, en hoodies. Het is een afbraak van de mode van de jaren 1980. Het is veel strakker dan streetwears maar net zo edgy. Bovendien evolueert het op zo’n manier dat het nieuwe wegen inslaat op het gebied van de mode.

Hoe verschilt de moderne streetwear van de streetwear uit de jaren 1980? Vóór de jaren 1980 werd mode gemaakt door smaakmakers en was kwaliteit geen belangrijk aandachtspunt. Maar in het begin van de jaren ’80 werd de mode in de schijnwerpers gezet, en daarom werd de nadruk gelegd op kwaliteit. De nieuwe focus op mode leidde tot een explosie van enorm design. De eenvoudigste en doeltreffendste manier om de kwaliteit van een kledingstuk te bepalen is gewoon het materiaal aan te raken. Maar onwetendheid is een veel voorkomend probleem bij consumenten op alle gebieden van het leven. Gelukkig creëren in de streetwear geïnspireerde individuen een eigen stijl en bevelen zij anderen aan die ook te volgen. De main stream mode is commercieel geworden, waardoor de noodzaak voor individuen om te beginnen met het creëren van hun eigen look. En daarom begon de geboorte van de hedendaagse streetwear in de jaren 1990.

Voorbij zijn de dagen dat mensen Negatieve Nonnen en vrije geesten waren. Tegenwoordig draait het bij streetwear allemaal om zelfvertrouwen. Het gaat erom jezelf op de catwalk te showen voor een eindeloze menigte van lachende verplichte consumenten (de vrijgeborenen). Vandaag de dag zijn streetwear vlooienmarkten, skateboarden en hip hop het middelpunt van streetwear consumenten over de hele wereld. Met urban de-icity en graffitischrijven geïnspireerd door de reuzen van de popcultuur, creatieve krantendecks en voorheen geïmproviseerde muzikanten die in de jaren negentig de creatieve weg insloegen, leidde muziek de weg naar de anorexistische muziekgeleide trends van het millennium. En met de komst van internetwinkelen, gaf muziek geboorte aan zijn eigen marktplaats. Vandaag staan we op de drempel (niet helemaal erin, maar ook niet erg) van een andere modetrend. En dat is de komst van Emo/punk mode. samenwerking, experimenteren, werken aan het genereren van een mode stijl/issem (“look” geen “stijl”), unieke flair en bereidheid om de “status quo” te verlaten in de naam van willen opvallen, opgemerkt worden, en misschien zelfs geschiedenis maken (man of vrouw).

Emo, Chav, en Goth zijn stijl- en mode-anthems. Een stijl- en modetrend kan leven of sterven op basis van de ontvangst door het grote publiek. Als het sterft, ben je op weg naar do-or-die. Als het leeft, ben je een deel van de geschiedenis. Ofwel kan het u niet schelen ofwel wenst u het te herbeleven. Wat er ook gebeurt, als jij of iemand die je dierbaar is kleding van je ziet, onthoud dan waar je het vandaan hebt en waarom.