Streetwear heren

Streetwear heeft de hele modewereld overgenomen. Het begrip “stijl” heeft te maken met een bepaald gezichtspunt, de manier waarop men zich kleedt volgens de cultuur van een bepaalde cultuur; zeg het Midden-Oosten, het publiek daar is heel anders gekleed dan in de Westerse wereld. Hoe de deugd van de klederdracht verband houdt met de ideeën van een bepaalde regio van de wereld van waaruit zij afkomstig is, is verschillend. Deze regionale variaties in ideeën kunnen echter ook worden aangetroffen en ze zijn ook handel.

Het idee van “Streetwear” kwam uit het Amerikaanse Westen; in principe droegen mensen die op straat waren gerekruteerd kleding en schoenen die ruw en stoer waren, het was een teken van rebellie. Merken zoals Face, omdat het in de jaren negentig een zeer populair merk was en veel streetwear-rappers het droegen. Maar ergens aan het eind van de jaren 1990 verdween het en werd het vervangen door Hip Hop en rap merken die tegenwoordig populairder zijn. Nu is streetwear niet meer zo populair onder jongeren, maar het imago is er niet minder op geworden dan 20 jaar geleden.

Dus wat zijn eigenlijk de indrukken van mensen over streetwear vandaag? Is het nog steeds populair onder zijn vroegere fans? het antwoord op deze vraag lijkt ja te zijn. Streetwear lijkt hiphop en rap maar het is niet meer zo mainstream. Als je toevallig nog fan bent van de hiphopvideo’s Hardy Boys & Enyce uit 2009, dan is het te koop in nachtclubs en op straat. De video’s zijn van veel websites geweerd en je kunt de videoclips wel krijgen maar niet de hele clips zijn geweerd. De bredere beschikbaarheid van videoclips maakt de video toegankelijk voor een heleboel mensen. Einceism is een merk dat veel streetwear kleding, accessoires, schoeisel en nu ook make-up uitbrengt. Ze hebben een aparte pagina voor deze kledinglijn onder de Enyce lijn op Einceism Clothing.

Er zijn ook een heleboel sportmerken zoals Adidas en Nike die nu geassocieerd worden met streetwear en een steunpilaar zijn geworden in de streetwear industrie. Zij gebruiken veel van de ideeën en concepten die door de streetwear-makers werden ontdekt en geven er een nieuwe draai aan om ze meer mainstream te maken en ze aantrekkelijk voor de jeugd. Wat dus ooit als underground muziekcultuur werd beschouwd, is mainstream geworden en het is deze transformatie die de band tussen stedelijk en commercieel heeft gespannen.

Lees meer:
Mooie hoodies
Criminal damage